V programu dela Kluba prijatelev IMV za letošnje leto smo zapisali aktivnost, da organiziramo izlet, in da v družbo povabimo tudi člane Društva upokojencev Adrie Mobil.
Na izbrano destinacijo do Celje in Žalca smo se odpeljali 15. septembra 2022. V programu smo imeli ogled muzeja pod mestom, muzeja na gradu, muzeja hmeljarstva in Fontano piva. Zbralo se nas je 18 popotnikov in vožnja do Celja je ob živahnem klepetu hitro minila. Vremenska napoved je kazala na močan dež, zato smo pospešili korake in še pred nevihto vstopili v Celjski muzej. Z odlično pripovedjo tamkajšnjega vodiča smo spoznali življenje v mestu v času Keltov, antičnega Rima, mračnega srednjega veka, mogočne vladavine Celjskih grofov, turških vpadov,  Avstro-Ogrske, vojnih časov, do današnjega razvoja. Muzej pod mestom je pravi zaklad zgodovinskih dejtev. V nadaljevanju smo se popeljali še na grad in s Friderikovega stolpa uzrli še pogled na meglice nad mestom s ptičje perspektive. Obzidje je lepo ohranjeno in vzdrževano, lokacija je zelo obiskana.
Na turistični kmetiji pri Žalcu smo se ob dobrem domačem  kosilu prav prijetno razgovorili. Popoldanski del smo zapolnili še z ogledom Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Ob strokovnem vodstvu smo v 4 nadstropjih spoznali, kakšno pot prehodi “zeleno zlato”, da se v vrčku lahko zapeni pivo. Pogledali smo si 2 zelo dobra filma, ki sta v večini izmed nas prebudila spomine, kako smo nekajkrat v mladosti hmelj obirali tudi sami. Pokušino piva v Fontani piva smo prihranili za naslednji izlet, saj je željo po pivu pregnal močan dež.
Nasmejani udeleženci na spominski fotografiji smo dokaz, da je izlet uspel – spoznali smo veliko novega in drug z drugim prijetno preživeli dan.
Upravni odbor KP IMV