Priložnosti, da 3.februarja 2015 lahko obiščemo našo največjo avtomobilsko tovarno, Revoz d.d. iz Novega mesta, smo se člani Kluba prijateljev IMV zelo razveselili. Nekaj pred 10. uro smo se začeli zbirati na avtobusni postaji. Med nekdanjimi sodelavci , zbralo se nas je preko 90, so pogovori takoj nanesli na obujanje spominov na dni naše  zaposlitve v Revozu oziroma pred njim, v IMV.

V dvorani za komunikacije nas je vse zbrane prijazno pozdravil in nagovoril član uprave Revoza, g. Franci Bratkovič. V svoji predstavitvi je s ponosom opisal dosežke podjetja v zadnjem obdobju: novi twingo in novi smart, novi proizvodni obrati, nova karosernica s 400 roboti, nova tehnologija lakiranja, posodobitve na montažnem traku proizvodnje, nova delovna mesta in nove zaposlitve, skrb za zaposlene, za varnost, za okolje in za varčno rabo energije, položaj Revoza v Skupini Renault – Nissan in v slovenskem gospodarskem prostoru. Vse povedano in še ogled filma, ki je sledil, smo obiskovalci pozdravili z aplavzom.

Za ogled proizvodnje smo se razdelili v 2 skupini. Opremljeni s slušalkami, očali in odsevnimi jopiči, smo v 1 urnem pohodu po tovarni  prisluhnili tudi temeljiti razlagi poteka proizvodnje s strani g. Albina Kužnika, člana uprave, in ga. Urške Bahor iz Službe za komunikacije. Informacij je bilo zelo veliko. Videti delo v novi karosernici, številne robote, mogočne stiskalnice v presernici, spremljati sestavo vseh 3 avtomobilov na montažni liniji, opazovati vso logistiko tovarne in asistentice pri delu, je res zelo zanimivo in navdušujoče.

Ob zaključku so nas gostitelji prijetno presenetili še 1 x – ob pripravljenem prigrizku  in  pijači smo udeleženci – člani Kluba prijateljev IMV- med seboj lahko še poklepetali o vtisih z ogleda in uživali v druženju.

Podjetju Revoz .d.d. želimo veliko uspehov še naprej in  hvala za izjemno doživetje tovarne.