V ponedeljek, 17. junija 2019, smo se zbrali v prostorih muzeja Kluba prijateljev IMV v Drgančevju na otvoritvi razstave posvečene profesorju in inženirju Martinu Severju, katero so na pobudo zeta prof. Severja, Srečka Gombača, pripravili lanskega septembra v Tehniškem muzeju v Bistri. Kljub dejstvu, da svojega tasta ni imel priložnosti spoznati, je Gombač ob prebiranju številne zapuščine prepoznal v dokumentih in fotografijah velik pomen in vrednost, s katero je uspel prepričati direktorico Tehniškega muzeja Natalijo Polenec, da skupaj pripravijo omenjeno razstavo, ki je sedaj našla svoj prostor v našem muzeju.

Otvoritev razstave Martin Sever

Martin Sever je z svojim vizionarstvom in trdim delom pustil neizbrisen pečat ne samo v avtomobilski in prikoličarski industriji v Novem mestu, temveč tudi daleč izven naših meja. Vso njegovo veličino je moč razbrati iz izbranih razstavnih eksponatov.

Zahvaljujemo se tudi vsem nastopajočim: Mešanemu pevskemu zboru Revoz, županu MO Novo mesto g. Gregorju Macedoniju, predsedniku Nadzornega sveta podjetja TPV Vladimirju Gregorju Bahču, Srečku Gombaču in predsedniku Kluba prijateljev IMV g. Franciju Štuparju.

Nekaj utrinkov iz otvoritve prikazujejo fotografije v galeriji, povezave do spletnih objav ter govor predsednika Kluba prijateljev IMV Francija Štuparja.

https://www.dolenjskilist.si/2019/06/18/221154/novice/dolenjska/Martin_Sever_se_je_vrnil_na_kraj_zlocina/
https://www.24ur.com/novice/slovenija/kdo-je-bil-oce-prvega-slovenskega-kombija.html
http://moja-dolenjska.si/odprtje-razstave-martin-sever-oce-prvega-slovenskega-kombija/