Ob rednih posamičnih tedenskih druženjih članov v pisarni kluba in v Muzejski zbirki , organiziramo letno vsaj štiri številčnejša srečanja. Eno od teh je potovanje z avtobusom v še neobiskani del Slovenije, pač glede na zanimanje udeležencev in na vsebine, ki nam jih ponujajo izbrana področja.

Tokrat smo se odločili za Koroško. Sprva megleno jutro se je med potovanjem prelevilo v iskriv dopoldan in sončen dan. Tako nismo uživali le na končnih »strokovnih« mestih, ampak tudi spotoma, občudujoč naravo in tekmovalni videz posameznih krajev in domačij, ki ustvarjajo vtis retuširanih prospektov tujih turističnih agencij. Vsebinsko je naše potovanje vsestransko obogatila članica kluba in vodička Silva Bajuk, ki nam je tudi ob vsakem odcepu natrosila vrsto znamenitosti nevidnih krajev. Nekaj sopotnikov pa nas je do solz nasmejalo s številnimi izvirnimi vici, značilnimi za čas in razmere v kakršnih živimo. Postanek zaradi okrepčila in bioloških potreb je naše potovanje še popestril in polepšal.

Toda naš končni cilj so bile Ravne in njihova bližnja okolica.

Ljubeznivo so nas sprejeli v železarni  in nas popeljali skozi razstavo MATI TOVARNA, s katero so slikovno in z opremo predstavili pretekli razvoj dejavnosti in tako, podobno kot mi s KOLESJEM RAZVOJA IMV, sodelovali v mrežni prireditvi  »Uf, industrija«.Tako smo vsak na svoj način prispevali k ohranjanju tehniške dediščine na svojem področju. Nič manj zanimiv ni bil ogled dela pokrajinskega muzeja na Ravnah.

Posebno doživeto smo bili vodeni skozi življenjepis in gradivo v Prežihovi bajti, bivališču legendarnega revolucionarja in književnika Lovra Kuharja- Prežihovega Voranca nad Kotljami.

Vmes smo se še »podprli« z okusnim kosilom in rahlo utrujeni , a polni lepih vtisov,obrnili volan avtobusa proti izhodiščni Dolenjski. Za že sicer vrhunsko dobro voljo pa so dodatno poskrbeli izbrani vici in kroženje stekleničk  z raznovrstno tekočo energijo.

Skupen enoten sklep: naslednjič ponovimo pot v drugo smer!

Fotogalerija